Fazan la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Fazanul proaspăt vânat, necurăţat de pene, se pune la fezandat cu capul în jos, într-o încăpere cu temperatură scăzută, pentru trei - patru zile. 

Se taie aripile de pe lângă corp, coada cu tot cu târtiţă şi capul cu tot cu gât.
Se curăţă de pene fără a se opări, se curăţă de intestine şi se părleşte la flacăra de la aragaz.

Într-un castron suficient de mare se pune fazanul, acoperit de legumele curăţate, spălate şi tăiate rondele.
Se pregăteşte o soluţie din vin, sare, piper, cimbru şi foi de dafin, se amestecă toate şi apoi se toarnă peste fazan şi legume.

Se lasă în această soluţie pentru 1-2 ore.
Dacă soluţia nu acoperă în întregime fazanul, acesta trebuie întors pe toate părţile pentru a fi cuprins de lichid.
După 2 ore se scoate, se acoperă cu felii de slănină pe piept şi pe pulpe, se leagă cu aţă, se pune în tavă şi se toarnă peste el lichidul în care s-a marinat, iar legumele se pun de jur împrejurul fazanului.

Se bagă la cuptor pentru 2-3 ore, timp în care se unge din când în când cu lichidul din tavă.
Dupa ce s-a pătruns bine se scoate din cuptor, se taie aţele cu care a fost legat, se îndepărtează feliile de slănină şi se aşează pe platou.
Se pune pasărea cu spinarea în sus.
Aripile, capul, tartiţa se învelesc cu folie de aluminiu la partea de unde au fost tăiate.
Se aranjează în forma păsării capul, aripile şi coada, se întăresc cu scobitori şi se înconjoară  pasărea cu legumele din tavă cu atenţie ca să nu atingă penele.

Se consumă fierbinte cu garnituri.

Etichete: fazan
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci Pulpe de pui cu sos de roşii şi ciuperci

Rețeta mai nouă   Limbă în sos de smântână Limbă în sos de smântână

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro