Iepure cu măsline şi ciuperci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Marinarea iepurelui"

    Carcasa de iepure se pune într-un vas suficient de mare.

    Morcovii se taie rondele, ceapa se taie solzişori şi se pun în vas, peste carnea de iepure.

    Se taie deasupra usturoiul.

    Se presară cu sare, se pun boabele de piper, cuişoarele, foile de dafin şi cimbru, apoi se acoperă cu vin.

    Se lasă să stea 12 ore la rece.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Într-un vas termorezistent uns cu ulei se pune un strat de ceapă tăiată solzişori, morcov tăiat rondele şi ardei cubuleţe.

Se aşează carnea de iepure pe patul de legume.

Se condimentează cu cimbru şi boia dulce

Se stropeşte cu ulei de măsline şi se toarnă vinul.

Vasul se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 60 de minute.


Se scoate vasul din cuptor, se adaugă ciupercile, măslinele şi roşiile decojite.

Vasul neacoperit se mai bagă la cuptor pentru încă 30 de minute.

Se serveşte cald, alături de salată de gogoşari cu gogonele.


Provocarea culinară a lunii octombrie ne-a lăsat o mare libertate. Trebuie să prezentăm cea mai bună reţetă a noastră; mi se pare un lucru foarte dificil. Acest lucru aş vrea să îl las la aprecierea cititorilor. Totuşi eu zic că am ales o reţetă delicioasă.

Etichete: iepure | masline
(11 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Somon în sos de iaurt la cuptor Somon în sos de iaurt la cuptor

Rețeta mai nouă   Brioşe "Spidernet" Brioşe "Spidernet"

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro