Roșii

roșii

Roşiile pot fi consumate proaspete, sub formă de salată sau suc de roşii, pot fi conservate sub formă de bulion. Sunt folosite ca ingredient la prepararea multor mâncăruri, în special alături de paste sau legume.

Roşiile facilitează digerarea amidonului. Sunt recomandate în cazul afecţiunilor sistemului osos, afecţiuni gastrice, cardiace, respiratorii.

A se evita consumul cotorului verde întrucât acesta conţine o substanţă toxică pentru organism.

 
  • Cartofi cu roşii la cuptor de post

    Cartofi cu roşii la cuptor

    Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…

  • Salată bulgărească

    Salată bulgărească

    Ouăle se fierb tari. Ardeiul se taie fâşii subţiri. Roşiile se taie felii. Castraveţii se taie rondele.…

  • Salată asortată cu şunculiţă ţărănească

    Salată asortată cu şunculiţă ţărănească

    Roşiile se taie felii subţiri. Castraveţii se taie felii subţiri. Şunculiţa se taie cubuleţe. Brânza feta…

  • Salată grecească

    Salată grecească

    Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…

  • Supă de roşii cu orez

    Supă de roşii cu orez

    Zarzavatul se taie cubuleţe şi se pune la fiert în supa de pui. Se adaugă şi roşiile decojite tăiate mărunt…

  • Limbă cu roşii

    Limbă cu roşii

    Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă. După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

  • Mazăre cu roşii de post

    Mazăre cu roşii

    Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro