Limbă cu roşii

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Limbă fiartă"

    Se spală limba în câteva ape, se rade cu cutiţul şi se îndepărtează gătlejul, se aşează în cratiţă cu apă rece şi se pune la fiert la foc mic.

    După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore sau o oră în oala sub presiune.

    Se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn şi se curaţă cu ajutorul cuţitului, trăgând pielea de la vârf spre rădăcina limbii.


    Se taie felii, se aşează pe o farfurie de servit şi se toarnă pe deasupra sos de hrean, sos de muştar sau sos de bulion.

    Limbă fiartă
  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă.

După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.

În cratiţa cu ulei încins se adaugă cubuleţele de limbă şi se călesc puţin.

Roşiile decojite se dau prin robot şi se adaugă peste limbă.

Se amestecă, se adaugă supa de la fierberea limbii si se fierbe puţin.

Se adaugă paharul de vin, usturoiul tăiat felii, pătrunjelul tăiat mărunt, foile de dafin, piper şi sare.

Se mai fierbe puţin şi este gata pentru servit.

Etichete: limba | rosii
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Mucenici moldoveneşti Mucenici moldoveneşti

Rețeta mai nouă   Rasol din pulpe de pui cu legume Rasol din pulpe de pui cu legume

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro