Limbă cu roşii
-
Preparăm "Limbă fiartă"
Se spală limba în câteva ape, se rade cu cutiţul şi se îndepărtează gătlejul, se aşează în cratiţă cu apă rece şi se pune la fiert la foc mic.
După ce se ia spuma, se adaugă ceapa, zarzavatul, ienibaharul, foaia de dafin şi sarea. Se lasă să fiarbă încet, acoperit cu capac, la foc mic, trei ore sau o oră în oala sub presiune.
Se scoate din apă, se aşează pe un fund de lemn şi se curaţă cu ajutorul cuţitului, trăgând pielea de la vârf spre rădăcina limbii.
Se taie felii, se aşează pe o farfurie de servit şi se toarnă pe deasupra sos de hrean, sos de muştar sau sos de bulion. -
continuăm cu rețeta de bază...
Se fierbe limba. Vezi reţeta la Limbă fiartă.
După ce se fierbe se curăţă de pieliţă şi se taie cubuleţe.
În cratiţa cu ulei încins se adaugă cubuleţele de limbă şi se călesc puţin.
Roşiile decojite se dau prin robot şi se adaugă peste limbă.
Se amestecă, se adaugă supa de la fierberea limbii si se fierbe puţin.
Se adaugă paharul de vin, usturoiul tăiat felii, pătrunjelul tăiat mărunt, foile de dafin, piper şi sare.
Se mai fierbe puţin şi este gata pentru servit.