Tocăniţă cu ciuperci, afumătură şi carne de vită
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a347b62f57.jpg)
Carnea de vacă se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare timp de 45 de minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a347bc59d3.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a347c2e804.jpg)
Într-un vas, se frige afumătura tăiată felii. Când este gata se scoate pe o farfurie cu şerveţele pentru a absorbi surplusul de grăsime.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8c1266e.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8c8b038.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8cf01c1.jpg)
Carnea de vită, fiartă, se pune într-o pungă şi se adaugă peste ea 2 linguri de făină. Se amestecă foarte bine.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8d58f31.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8db4422.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8e27256.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8e8a0cc.jpg)
În acelaşi vas în care s-au fript bucăţile de afumătură, se pun 2 linguri de ulei şi se adaugă carnea amestecată cu făină. Se căleşte până când bucăţile devin maronii.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8eea7d9.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8f5f4ce.jpg)
Bucăţile de vită astfel obţinute se scot într-o farfurie.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a8fbd8ad.jpg)
În acelaşi ulei se călesc împreună ceapa tăiată mărunt şi morcovul tăiat rondele.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a90266c1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9094465.jpg)
Se adaugă şi usturoiul tăiat felii şi ciupercile, de asemenea, tăiate felii.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a90f24b6.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9163b7e.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a91c4a76.jpg)
Se adaugă apoi carnea de vită, afumătura, coniacul, supa de vită, pasta de tomate, cimbru, sare şi piper şi se amestecă bine.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a923070b.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a928f2cd.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9306344.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9367201.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a93cb738.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9437c63.jpg)
Se adaugă şi vinul roşu şi cele 2 foi de dafin şi se mai lasă sa fiarbă 20 de minute.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a9494ca5.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a94f054a.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3a955977c.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1930/description/4d7a3b25bbd9f.jpg)