-
Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…
-
Tocăniță de miel cu năut și caise
Punem carne de miel puțin la călit. O condimentăm cu sare și piper. O lăsăm să se coloreze puțin pe toate…
-
Salată de fasole boabe cu ridiche neagră
Peste fasolea roșie se adaugă ridichea neagră tăiată cubulețe, ceapa tăiată peștișori, ardeiul capia…
-
Midii cu mangetout și roșii cherry
Ceapa tăiată julien, usturoiul tocat, ghimbirul tocat și chilli tocat sunt puse la călit într-un wok cu ulei…
-
Tagliatele cu midii și roșii
Pregătim ingredientele. Ceapa o tăiem julien, tocăm mărunt usturoiul și ardeiul iute, rupem rozmarinul proaspăt…
-
Iepure cu arome indiene
Într-un vas se încinge uleiul și se rumenesc bucățile de carne, pe ambele părți, apoi se scot pe o farfurie…
-
Biban de mare în sos iute de roșii…
Într-un vas suficinet de mare cât să încapă peștele întreg, se încing 2-3 linguri de ulei de măsline.…
-
Salată de cartofi dulci cu telemea
Cartofii se spală foarte bine de pământ, se acoperă cu apă, se adaugă un praf de sare, după care se fierb…
-
Știucă cu legume la cuptor
Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…
-
Salsa de mentă și pătrunjel
În robotul de bucătărie se pun: pătrunjelul spălat, menta, castraveții murați, caperele, usturoiul zdrobit,…
-
Foietaj cu verdețuri
Usturoiul se pisează cu sare, apoi se adaugă ulei de măsline și se freacă bine, ca la maioneză. Se adaugă…
-
Ciorbă de căprioară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…
-
Musaca de cartofi cu carne de porc
Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste…
-
Pizza orientală cu carne de vită
Carnea de vită fiartă se taie cubulețe. Blatul de pizza se întinde uniform într-o tavă unsă cu ulei. Se…
-
Pulpe de pui cu ghimbir și lime
Usturoiul și ghimbirul se taie mărunt, se pun într-un castron și se amestecă cu zahăr brun, suc de limetă,…
-
Doradă cu pesmet și pătrunjel la…
Peștele se eviscerează și se presară cu sare. Se pisează usturoiul și se freacă cu ulei de măsline. Pătrunjelul…
-
Tagliatelle cu șuncă, brânză și…
Pastele se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert se scurg și…
-
Sardine umplute cu roșii și capere
După ce se eviscerează, se spală bine și li se îndepărtează capetele, sardinelor li se îndepărtează…
-
Limbă cu sos de hrean și muștar
Se taie ceapa mărunt. Untul se pune în tigaia încinsă. Se adaugă ceapa și se călește puțin. Se adaugă…
-
Frigărui de pui japoneze
Carnea de pui se taie bucățele mari. Peste carnea de pui se toarnă ulei, sos soia, sos hoisin, sos worchester,…
-
Biban de mare cu legume la cuptor
Ceapa se taie solzișori, ardeiul se taie fâșii subțiri și se pun pe fundul unui vas termorezistent uns cu…
-
Salată de mărar și pătrunjel
Mărarul și pătrunjelul se taie mărunt. Lămâia se stoarce și se toarnă peste verdeața tocată. Se asezonează…
-
Piept de rață în stil asiatic cu…
Cuișoarele, semințele de fenel, anasonul și piperul se dau prin râșniță. Pipetul de rață se condimentează…
-
Coaste de miel marinate la grătar
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Rozmarinul şi busuiocul se taie mărunt. Coaja de…
-
Piept de curcan cu legume și tăiței…
Într-un wok, se încinge puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul. Totul se face la flacără mare. Se…
-
Plăcintă cu legume
Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…
Reţete cu "pătrunjel"