Prăjitură cu vişine
- timp total: 1 oră
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d477e1c69.jpg)
Albuşurile se separă de gălbenuşuri.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d479a3fe4.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d47bdfd01.jpg)
Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr pudră.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d7365b831.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d7373e35e.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73838519.jpg)
Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până devin cremă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73927792.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73a11cbb.jpg)
Se adaugă pe rând 5 linguri de apă clocotită (se fierbe,nu foloseşte apa direct de la robinet) şi se mixează după fiecare lingură adăugată.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73aefb99.jpg)
Se adaugă toată făina dintr-o dată şi se mixează.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73be5e70.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73cec4c7.jpg)
La sfârşit se adaugă în două tranşe albuşurile bătute spumă (se amestecă de jos în sus ca să nu se lase).
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73de9988.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73ee3036.jpg)
Aluatul se pune în tava unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, iar pe deasupra se pun vişinile fără sâmburi.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d73fe6eca.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d740eb52e.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d74215b0b.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d742eebb1.jpg)
Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 minute (în primele 15 minute nu se deschide cuptorul).
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d743dca6d.jpg)
Tips: Ca să iasă crescută foarte frumos (având în vedere că nu are praf de copt) trebuie să vă asiguraţi de 3 lucruri: gălbenuşurile trebuie să fie foarte bine frecate cu zahărul (cam 10 minute), albuşurile să fie bătute super spumă (se bat bine, bine se adaugă 2 linguri zahăr pudră şi iar se bat vreo 5 minute) şi apoi atenţie când se încorporează albuşurile peste gălbenuşuri: se amestecă de jos în sus şi într-o singură direcţie.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1654/description/4e25d7eaea944.jpg)