Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de branză şi vişine din compot"


    Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

    Gălbenuşurile se bat şi ele spumă cu un praf de sare şi zahărul, apoi se adaugă esenţa de rom, coaja de portocală şi zahărul vanilat.


    Peste gălbenuşurile spumă se adaugă albuşurile spumă, fructele din compot şi făina, amestecând uşor de jos în sus.


    Amestecul se toarnă într-o tavă (tava de la cuptor) unsă cu unt şi tapetată cu făină.

    Se coace la 170 grade timp de 20 de minute.

  2. Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de brânză şi vişine din compot"


    Se bate frişca pentru câteva minute, apoi se adaugă o linguriţă de zahăr pudră şi întăritorul de frişcă şi se bate în continuare la viteză maximă, până se întăreşte.


    Brânza se freacă cu zahărul pudră rămas, zahărul vanilat şi se amestecă până se dizolvă cristalele, apoi se adaugă frişca.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se taie pe jumătate pe verticală.

Se însiropează prima foaie cu sucul din compot, se pune jumătate din cremă, apoi vişine din compot, fără sâmbure, se pune deasupra a doua foaie de blat, se însiropează şi se adaugă peste foaie restul de cremă.


Prăjitura se dă la rece 3-4 ore înainte de a fi servită.

Etichete: branza | visine | crema | prajitura | compot
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Friptură de vită cu cartofi la cuptor Friptură de vită cu cartofi la cuptor

Rețeta mai nouă   Tăvălită cu cremă Tăvălită cu cremă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro