Tăvălită cu cremă

(Prăjitură tăvălită cu cremă)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la tăvălită cu cremă"


    Albuşurile se bat spumă cu zahărul.


    Se adaugă apoi făina şi cacaua, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.

    Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie şi, la final, uleiul.


    Compoziţia rezultată se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

    Se coace la 170 grade timp de 35 de minute.

  2. Preparăm "Crema la tăvălită cu cremă"


    Făina se dizolvă în lapte, ca sa nu rămână cocoloaşe.

    Se pune apoi la fiert cu zahărul vanilat şi zahărul tos.

    Se fierbe până se leagă.

    Se lasă să se răcească, apoi se adaugă peste untul frecat spumă.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Când blatul s-a răcit, se taie în diferite forme, după care se taie fiecare formă pe jumătate, se unge la mijloc cu crema, apoi se ung şi marginile, de jur împrejur cu cremă şi se trece prin nucă de cocos.
Deasupra fiecărei bucăţi se pune glazura de ciocolată obţinută prin topirea ciocolatei cu uleiul.

Etichete: tavalite
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot Prăjitură cu cremă de brânză şi vişine din compot

Rețeta mai nouă   Trufe cu scorţişoară şi cacao Trufe cu scorţişoară şi cacao

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro