Prăjitură cu mure

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina împreună cu 100 g de zahăr,

praful de copt, scorțișoara, sarea,

și coaja rasă de lămâie

se amestecă bine.

Se adaugă untul rece tăiat bucăți mici,

oul și esența de vanilie

și se amestecă, rezultând un aluat nelipicios.

Amidonul

cu restul de zahăr

și sucul de lămâie

se amestecă și ele.

Se adaugă murele.

Din aluat se ia 2/3 și se întinde uniform într-o tavă, ridicând ușor aluatul de margini.

Se pun murele peste aluat.

Restul de aluat fie se rade, fie se formează un grilaj pe deasupra murelor.

Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 45 de minute sau până când prăjitura este rumenită.

Se scoate din tavă, se lasă să se răcorească, apoi se pudrează cu zahăr.

Se taie în bucăți potrivite și se servește.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piept de pui cu sparanghel și roșii cherry la cuptor Piept de pui cu sparanghel și roșii cherry la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro