Coq au vin la slow cooker

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Garnitura la Coq au vin"

    Ceapa curăţată se pune în tigaie cu puţin ulei.

    Se lasă să se rumenească.

    Se adaugă ciupercile.

    Se condimentează cu sare, piper şi cimbru.

    Apoi se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşă până ceapa se înmoaie.

  2. Preparăm "Sosul la Coq au vin"

    Din sosul de vin în care a fiert carnea de cocoş, se iau 300 ml şi se adaugă, pe foc, o lingură de făină.

    Se amestecă cu telul foarte bine, pentru a nu se forma cocoloaşe.

  3. continuăm cu rețeta de bază...

Kaizerul se taie fâşii,

apoi se căleşte în unt.


Se lasă până se rumeneşte bine.

Se scot pe o farfurie, iar în grăsimea rămasă se rumenesc bucăţile de cocoş.

Se presară cu sare şi piper.


Când sunt rumenite, se adaugă bucăţile de kaizer rumenite.

Se ia tigaia de pe foc şi se stropeşte totul cu coniac, apoi se flambează.


Bucăţile astfel pregătite se mută în vasul de ceramică al slow cooker-ului.


Se adaugă supa de pui,

usturoiul tăiat mărunt, toate celelalte condimente

şi bulionul.

Se acoperă totul cu vin şi se porneşte slow cooker-ul pe poziţia dorită, în funcţie de când doriţi să fie gata.

Se serveşte cu ceapă înăbuşită cu ciuperci şi cartofi natur cu pătrunjel.


Etichete: cocos | pasare | pui | sos de vin | slow cooker
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Borş de curcan Borş de curcan

Rețeta mai nouă   Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar Somon la cuptor cu sos de soia şi muştar

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro