Pui întreg în sos barbeque
- Ingrediente
-
- 1 pui intreg
- Sos barbeque
- 9-10 cuișoare
- 1 linguriță semințe de fenicul
- 1 linguriță chimen pudră
- 1 linguriță piper negru măcinat
- 2-3 lingurițe sare
- rozmarin
- cimbru
- 2-3 foi dafin
- 5-6 căței usturoi
- 1 portocală
- 4 lingurițe boia arsă
- 250 mililitri oțet balsamic
- 300 grame ketchup
- 200 mililitri ulei de măsline
-
Preparăm "Sos barbeque"
Cuișoarele
împreună cu semințele de fenicul
se rășnesc.
Se transferă totul într-un castron și se adaugă celelalte ingrediente:
chimenul pudră,
piperul,
sarea,
boiaua afumată,
foile de dafin,
coaja de portocală,
usturoiul pisat,
rozmarinul
și cimbru tocate,
sucul de la portocală,
uleiul de măsline,
oțetul balsamic
și ketchupul.
Se amestecă.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Puiul întreg se taie de-a lungul șirii spinării,
apoi se trece prin sosul barbeque,
se transferă într-un vas termorezistent
și se bagă acoperit în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru o oră și 30 de minute.
După ce se scoate din cuptor,
se pune pe grătarul încins, să se rumenească pe ambele părți.
Se porționează și se servește cu orice fel de garnitură sau salată.