Raţă pe varză

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare, boabe de ienibahar şi câteva cuişoare.

Când sunt bine fierte, se scot din zeamă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se curăţă carnea de pe oase.


Pulpele de raţă se ondimentează bine cu sare, piper şi boia dulce şi se lasă să stea aşa cam o oră.

O parte din grăsimea de raţă se taie mărunt şi se pune la topit într-o tigaie.

În tigaie se rumenesc pulpele, pe ambele părţi.


Se stinge cu 200 ml vin alb şi 200 ml supă de raţă.

Se condimentează cu cimbru şi coriandru pisat şi se lasă să fiarbă acoperit aproximativ 30-40 de minute, la foc mic.

Varza se taie mărunt şi se căleşte în restul de grăsime de raţă.

Se adaugă 200 ml de vin, 200 ml supă de raţă, sare, piper, boia dulce, bulion, foi de dafin şi, opţional, ardei iute uscat, carnea fiartă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute.

Se transferă totul într-un vas termorezistent, iar deasupra se pune carnea de raţă fiartă în vin.

Se adaugă şi sosul de vin, iar dacă mai este nevoie se poate completa cu supă. Opţional, dacă se doreşte, se poate adăuga sucul de la o lămâie.

Se ţine la cuptor la 200 grade timp de 2 ore.

Se serveşte cu mărar, mămăliguţă şi ardei iute.


Etichete: rata | varza calita
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • cred ca este excelenta

  Rețeta mai veche Alcazale Alcazale

Rețeta mai nouă   Calcan cu suc de lămâie şi portocală la grătar Calcan cu suc de lămâie şi portocală la grătar

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro