- 
					
					
						  Limbă cu ardei și măslineNu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm… 
- 
					
					
						  Gulaș de căprioarăAm tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.… 
- 
					
					
						  Saramură de știucăȘtiuca se curăți de solzi, de intestine și se spală bine. Se pune pe o tavă cu grătar alături de cele… 
- 
					
					
						  Rață la cuptorUsturoiul se pisează şi se amestecă cu condimentele obţinându-se o pastă. Cu aceasta, se unge raţa atât… 
- 
					
					
						  Vită cu cimbru și boiaPulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub… 
- 
					
					
						  Piftie din aripioare de puiAripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,… 
- 
					
					
						  Rasol de curcanAripa de curcan se pune la fiert cu sare, se spumează, apoi se adaugă celelalte condimente şi se fierbe timp… 
- 
					
					
						  Şalău rasolŞalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă… 
- 
					
					
						  Gogonele murateSe aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.… 
- 
					
					
						  Raţă pe varzăSe pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare,… 
- 
					
					
						  Friptură de porc la cuptorCarnea de porc se taie bucăţi potrivit de groase. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi ienibahar. Se… 
- 
					
					
						  Roşii murateRoşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri… 
- 
					
					
						  Rasol de gâscăCarnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,… 
- 
					
					
						  Stufat de puiÎntr-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.… 
- 
					
					
						  Friptură de pui la presiune cu suc…Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline. Când carnea de pui s-a albit, se adaugă… 
- 
					
					
						  Pepeni muraţiÎntr-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri… 
- 
					
					
						  Pulpe aromate la cuptorPulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,… 
- 
					
					
						 de post de postLegume mexicaneCeapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea… 
- 
					
					
						  Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care… 
- 
					
					
						  Cartofi cu porc la cuptorCartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea… 
- 
					
					
						  Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată… 
- 
					
					
						  Curcan umplut cu mere şi stafide la…Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,… 
- 
					
					
						 de Crăciun de CrăciunTobă de porcToba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:… 
- 
					
					
						  Rasol de puiPulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele… 
- 
					
					
						  Salată ţigăneascăCeapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte… 
- 
					
					
						  Sos de roşii pentru fripturiSe pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până… 
							 Reţete cu "ienibahar"
						
					 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	 
																	 
																			 
																	 
																	 
																	









