-
Limbă cu ardei și măsline
Nu am mai mâncat demulticel o limbă, fie ea de vită sau de porc. De fapt, nu chiar așa demult, dacă luăm…
-
Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.…
-
Saramură de știucă
Știuca se curăți de solzi, de intestine și se spală bine. Se pune pe o tavă cu grătar alături de cele…
-
Rață la cuptor
Usturoiul se pisează şi se amestecă cu condimentele obţinându-se o pastă. Cu aceasta, se unge raţa atât…
-
Vită cu cimbru și boia
Pulpa de vită se pune la fiert cu legumele întregi şi condimentele. Se fierbe timp de o oră, în oala sub…
-
Piftie din aripioare de pui
Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…
-
Rasol de curcan
Aripa de curcan se pune la fiert cu sare, se spumează, apoi se adaugă celelalte condimente şi se fierbe timp…
-
Şalău rasol
Şalăul se curăţă de solzi şi intestine. Se taie în bucăţi. Cartofii tăiaţi în patru, ceapa întreagă…
-
Gogonele murate
Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…
-
Raţă pe varză
Se pregăteşte o supă de pui din spinare, aripi şi măruntaie. Se pun toate la fiert în apă rece cu sare,…
-
Friptură de porc la cuptor
Carnea de porc se taie bucăţi potrivit de groase. Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi ienibahar. Se…
-
Roşii murate
Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…
-
Rasol de gâscă
Carnea de gâscă se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când este nevoie. Se adaugă ceapa, morcovul,…
-
Stufat de pui
Într-un vas se încinge uleiul şi se prăjesc puţin pulpele de pui, rumenindu-se frumos pe ambele părţi.…
-
Friptură de pui la presiune cu suc…
Pulpele se călesc împreună cu ciupercile în puţin ulei de măsline. Când carnea de pui s-a albit, se adaugă…
-
Pepeni muraţi
Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…
-
Pulpe aromate la cuptor
Pulpele de pui se condimentează cu sare şi piper. Se amestecă uleiul de măsline cu toate celelalte condimente,…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Din momentul în care…
-
Cartofi cu porc la cuptor
Cartofii şi carnea se taie cubuleţe. Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea…
-
Pui în sos de roşii cu ciuperci şi…
Într-un vas termorezistent se pune ulei cât să acopere fundul vasului. Se adaugă carnea dezosată şi tăiată…
-
Curcan umplut cu mere şi stafide la…
Într-un vas suficient de mare să încapă intreg curcanul se prepară o soluţie din apă, rozmarin măcinat,…
-
de Crăciun
Tobă de porc
Toba de porc este un preparat nelipsit pe masa de Crăciun. La prepararea tobei de casă se folosesc în principal:…
-
Rasol de pui
Pulpele se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează şi când aţi adunat toată spuma, se adaugă legumele…
-
Salată ţigănească
Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte…
-
Sos de roşii pentru fripturi
Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…
Reţete cu "ienibahar"