Cartofi cu porc la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Cartofii şi carnea se taie cubuleţe.

Într-un vas termorezistent se pune puţin ulei şi apoi se adaugă carnea tăiată cubuleţe.

Peste bucăţile de carne se adaugă cartofii, apoi se amestecă uşor pentru ca bucăţile de carne să se întrepătrundă cu bucăţile de cartofi.

Se pregăteşte un sos amestecând vinul cu toate condimentele şi cu usturoiul pisat.



Acest amestec se adaugă peste cartofi şi carne. Lichidul trebuie să le acopere pe jumătate. Dacă mai este nevoie, se adaugă apă.

Vasul se acoperă fie cu folie de aluminiu, fie cu un capac şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute.

După expirarea timpului, se mai poate lăsa vasul neacoperit în cuptor încă 10-15 minute pentru a se rumeni pe deasupra.

După ce se scoate din cuptor, se rade pe deasupra nişte caşcaval şi se acoperă cu un capac lăsându-se aşa câtva timp pentru a se topi caşcavalul.

Etichete: carne de porc
(15 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cozonac Rosenkranz Cozonac Rosenkranz

Rețeta mai nouă   Pateuri cu ciuperci Pateuri cu ciuperci

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro