Piept de porc la cuptor

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Pieptul de porc se crestează pe partea cu șorici, astfel încât să se obțină mici pătrate.

Se presară sare, piper

și cimbru și se freacă foarte bine, pentru a pătrunde condimentele și între tăieturi.

Se adaugă și usturoiul pisat și fulgii de ardei iute și se împrăștie cu mâna pe întreaga suprafață.

Se condimentează în mod similar și partea fără șorici.

Morcovul se taie rondele și se pune pe fundul tăvii în care se va coace preparatul.

Ceapa se taie solzișori și se alătură morcovului.

Usturoiul se presează și se pune și el în tavă alături de celelalte legume.

Pe patul de legume se pune pieptul de porc, cu partea cu șorici în sus. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 1 oră.

După acest timp, se scoate tava din cuptor, se stropește pieptul de porc cu vinul alb sec și se mărește temperatura la 200 grade, lăsând la cuptor pentru 1 oră.

Se scot legumele din tavă (legume ce urmează a fi pregătite sub formă de sos)

și se continuă coacerea pentru încă o oră, timp în care se rumenește frumos.

Se servește fierbinte, alături de garnitură, sos de legume și murături.

Etichete: carne de porc
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • superb!

  • Foarte, foarte, foarte gustoasa.

  Rețeta mai veche Pâine cu ceapă și brânză cheddar Pâine cu ceapă și brânză cheddar

Rețeta mai nouă   Panna cotta cu jeleu de căpșuni și zmeură Panna cotta cu jeleu de căpșuni și zmeură

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro