Piept de porc cu ananas și sos caramel de soia

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Sos caramel de soia"

    Ceapa se taie mărunt și se călește în ulei.

    Se adaugă ardeiul iute tăiat rondele și se mai călește 2-3 minute.

    Se adaugă sosul de roșii, zahărul și mierea și după 3-4 minute se adaugă sosul de soia și se mai fierbe 4-5 minute.

    Se lasă să se răcorească, după care se mixează la blender până devine o cremă păstoasă.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Pieptul de porc se spală, se lasă la zvântat şi se condimentează cu sare, piper şi, după gust un pic de usturoi. Apoi se pune la fript pe un grătar.

După ce s-au rumenit bine pe ambele părţi, se scot şi, peste sosul rezultat se pun în continuare pe grătar rondelele de ananas scurse bine de zeamă.

După ce s-au făcut şi rondelele de ananas, se aranjează pe o farfurie o bucată de piept de porc, rondele de ananas şi, după preferinţă, cartofi natur, piure sau orez.
Se unge cu sos caramel de soia şi se serveşte cald.

(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • - cartoful este banal si tern, motiv pt. care
    am folosit legume asortate (brocoli etc)
    - sosul, doua linguri, l-am plasat in farfurie
    iar pentru pofticiosi am pus restul sosului
    intr-o sosiera pe masa.

  Rețeta mai veche Bavareză cu ciocolată Bavareză cu ciocolată

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu ciocolată şi alune Prăjitură cu ciocolată şi alune

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro