Porc în sos dulce-acrişor în stil thailandez
Carnea de porc se taie fâşii.
Bucăţile de carne se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.
Se rumensc pe ambele părţi, apoi se scot pe o hârtie absorbantă, pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Usturoiul tăiat mărunt se căleşte în puţin ulei împreună cu ceapa tăiată julien.
Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt şi castraveţii tăiaţi fâşii, fără miez,
roşiile tăiate cubuleţe
Se călesc la foc mare pentru câteva minute, apoi se adaugă carnea.
Se pune zahărul, oţetul, sosul de soia şi se lasă la foc mare pentru încă 3-4 minute.
Se ia de pe foc şi se lasă acoperit timp de 5 minute înainte de a se servi.
Ca urmare a provocării Dulce Românie găzduită luna aceasta de Ioana, ne-am propus ca în fiecare zi din această săptămână să publicăm câte o reţetă din bucătăria internaţională.