Musaca de cartofi cu carne de porc

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei.

Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste usturoi.

Se călesc împreună până se înmoaie bine ceapa.

Se adaugă carnea tocată

și se lasă să își schimbe culoarea, amestecând din când în când.

Apoi se adaugă roșiile decojite date la blender

și pasta de tomate,

condimentele

și se lasă la foc mic până scade bine zeama.

Verdeața se toacă mărunt și se adaugă compoziției la final.

Se amestecă și se ia de pe foc, lăsându-se să se răcorească.

Când compoziția s-a răcit se adaugă ouăle și se omogenizează.

Cartofii fierți pe jumătate, adică vreo 10 minute, se taie felii de grosimi egale.

Într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei, se aranjează un strat de cartofi,

apoi se pune jumătate din compoziția de carne

și se presară mozzarella rasă.

Se continuă cu încă un strat de felii de cartofi,

restul de compoziție de carne,

iar un strat de cartofi,

felii de roșii așezate pe toată suprafața

și felii de mozzarella pe deasupra roșiilor.

Se bagă vasul în cuptorul preîncălzit la 200 grade și se lasă aproximativ o oră, până când se rumenește frumos.

Se servește caldă alături de salată sau de murături.

Etichete: musaca
(5 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Lasagna în bacon Lasagna în bacon

Rețeta mai nouă   Tort Amandină Tort Amandină

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro