-
Gulaș de căprioară
Am tăiat carnea de căprioară cubulețe potrivite pentru a nu mai fi nevoie de cuțit când va ajunge în farfurie.…
-
Cannelloni cu spanac și ricotta
Ceapa și usturoiul se taie mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei. Se adaugă apă cât să le acopere…
-
Pulpă de capră cu sos de roșii la…
Într-un vas suficient de mare se încing 2 linguri de ulei și se pune pulpa de capră, rumenindu-se pe ambele…
-
de post
Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…
Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…
-
de post
Lyutenitsa
Într-un vas se încinge uleiul și se adaugă usturoiul presat și ardeiul iute tăiat feliuțe subțiri. Se…
-
Ciorbă de somn
Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…
-
Ciorbă de căprioară
Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…
-
Musaca de cartofi cu carne de porc
Usturoiul se taie mărunt și se călește în două linguri de ulei. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă peste…
-
Lasagna în bacon
Ceapa se taie mărunt și se călește în 2 linguri de ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Se lasă să se…
-
Caras înăbușit cu roșii și lămâie
Usturoiul se pisează cu puțină sare. Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei și se călesc roșiile decojite.…
-
Supă cremă de linte
Usturoiul și ceapa se taie mărunt. Într-un vas suficient de mare se pune uleiul de măsline, apoi se adaugă…
-
Somn african în sos de ardei
Se aleg ardeii proaspeți și sănătoși, se curăță de cotor și de semințe și se dau la robot. Se dau la…
-
Iepure cu arome italiene
Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…
-
Ciorbă de porc în untură acrită…
Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală și se încălzește până se topește…
-
Macrou la cuptor pe pat de legume
Macroul eviscerat se stropește cu zeamă de lămâie și se condimentează cu sare și piper. Ceapa se taie solzișori,…
-
Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt. Pulpa de miel…
-
Ciorbă de potroace de miel
Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…
-
Pulpe și aripi de găină cu sos picant…
Ardeiul iute se pisează în mojar, lămâia şi portocala se storc. În vasul de la slow cooker se aşează pulpele…
-
Varză călită
Varza şi ceapa se taie mărunt. Ceapa se căleşte în 2 linguri de ulei şi se înăbuşă în puţină apă.…
-
Iepure cacciatore
Făina se amestecă cu cimbru, sare şi piper şi se presară peste bucăţile de iepure, care se rumenesc puţin…
-
Carne de porc și cârnați de casă…
Într-un vas termorezistent uns cu ulei se aşează carnea tăiată cubuleţe şi cârnaţii tăiaţi…
-
Shakshuka cu vinete
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei de măsline. Ardeiul se taie cubuleţe, la fel…
-
Iepure cu roșii, rozmarin și salvie
Iepurele se tranşează. Se presară cu sare, piper, salvie şi rozmarin. Se lasă să stea 20 de minute, apoi…
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece, apoi se taie rondele. Se…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
Reţete cu "roșii decojite"