Pulpă de miel cu usturoi și rozmarin
Ceapa roşie, ceapa verde, usturoiul se taie în bucăţi maricele, iar rozmarinul se taie mărunt.
Pulpa de miel
se condimentează cu sare şi piper.
Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de măsline
şi se rumeneşte pulpa de miel
pe ambele părţi.
Pulpa de miel se mută într-un vas termorezistent
În tigaia în care s-a rumenit carnea, se adaugă legumele
şi roşiile decojite şi se lasă să fiarbă 10-15 minute.
Se adaugă vinul roşu şi după ce mai dă câteva clocote,
se toarnă tot amestecul peste pulpa de miel.
Vasul se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade, acoperit, timp de 45-50 minute.
Sosul şi legumele se dau la blender, obţinându-se un sos, ce se poate servi alături de friptura de miel.