Stufat de miel
Coastele de miel se spală cu apă rece.
Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Coastele se prăjesc în ulei, întorcândule pe ambele părţi.
În uleiul în care s-au prăjit coastele, se călesc ceapa şi usturoiul.
Când s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite date prin robot şi se fierbe 15 minute.
Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.
Coastele prăjite se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei.
Deasupra se pune sosul din ceapă.
Se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scoate din cuptor şi se presară deasupra mărarul tocat mărunt.
Se poate servi alături de o salată verde.
Luna aceasta Alina ne-a lansat o provocare cu specialităţi pentru masa de Paşti şi cu mac. Deocamdată ne-am apucat doar de pregătirea mesei de Paşti.
-
Elena Ardeleanu25 Apr.2017
Este stufatul pe care l-am mancat si in copilarie., eu mai pun si cateba frune mici de menta si putin cimbru
-
mihaela25 Apr.2013
FFF bun ! Abia astept sa-l fac din nou