Pască cu brânză

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutura la pasca cu brânză"

    Albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu brânza dulce, zahărul, sucul de lămâie, amidonul, gălbenuşurile şi smântâna.

    Opţional, se pot pune stafide, înmuiate în apă în prealabil.

  2. continuăm cu rețeta de bază...


Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea, oul şi untul sau margarina. Totul se amestecă bine cu mixerul pentru început la viteză mică, apoi la viteză maximă până se obţine un aluat fin, care să se ia singur de pe pereţii castronului.


Aluatul se pune în folie de aluminiu şi se ţine la rece pentru 30 de minute.

Două treimi din aluat se întinde într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm, unsă cu unt. Aluatul se întinde şi pe pereţii tăvii.

Aluatul se înţeapă de mai multe ori cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 10 minute.

După ce s-a scos din cuptor, se toarnă compoziţia de brânză peste blat şi se bagă din nou în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 80 minute. Cu ceea ce a mai rămas din aluat se poate decora la suprafaţă.

După ce s-a răcit se poate pudra cu zahăr pudră.



Cu această reţetă de pască continuăm pregătirile de Paşti pentru provocarea Alinei.

Etichete: branza | pasca
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • fantastiiiik, thanks !!!!!!!!!!!!!

  Rețeta mai veche Stufat de miel Stufat de miel

Rețeta mai nouă   Dublin Coddle Dublin Coddle

publicitate
Comentarii (1)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro