Friptură de porc cu sos caramel

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Carnea de porc (de preferat poală de porc) se taie bucăţele mici, cât o îmbucătură.

Se căleşte fără ulei până se face aurie.

Se scoate din cratiţă, iar peste ce rămâne în cratiţă, se adaugă 2 linguri de zahăr, se încălzeşte până se caramelizează putin.

Apoi se adaugă 1 pahar apă, se dă într-un clocot şi se adaugă 5 căţei usturoi tăiaţi felii, 1 ardei iute (facultativ) tăiat felii, 1 ardei gras roşu tăiat julien.

După ce s-au călit, se pune 1 pahar de apă şi 1 pahar de vin alb.

Se adaugă carnea şi puţin sos de soia, se acoperă cu un capac şi se fierbe 1 oră şi jumătate.

După 1 oră se mai pune un pahar vin.

Se serveşte cu orez sau cartofi piure.

Etichete: friptura | carne de porc | sos | caramel
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Macrou marinat prin fierbere Macrou marinat prin fierbere

Rețeta mai nouă   Ciorbă rădăuţeană Ciorbă rădăuţeană

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro