Miel la cuptor cu piure de cartofi cu şofran şi alioli

Este o reţetă cu specific spaniol, mai des întâlnită în regiunea Aragon având capitala Zaragoza. În esenţă aceasta reprezintă o friptură de miel la cuptor servită alături de un piure cu şofran şi cu sos de usturoi. În original s-ar numi "Cordero Asado con Alioli y Patatas al Azafran".
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Bucăţile de carne se condimentează cu sare şi se rumenesc în puţin ulei de măsline.

Carnea astfel pregătită se aşează într-un vas termorezistent.

Sosul se pregăteşte în acelaşi ulei în care s-au rumenit bucăţile de carne.

Ceapa şi morcovul se taie mărunt. Se căleşte mai întâi ceapa.

Se adaugă şi morcovul şi se călesc împreună.

Se adaugă roşiile decojite şi se fierb împreună timp de 5 minute.

Se stinge cu vinul alb, se pun condimentele şi usturoiul pisat şi se fierbe totul timp de 20 de minute.

Sosul astfel obţinut se adaugă peste carnea din vasul termorezistent.

Vasul se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor la 170 grade timp de 2 ore şi jumătate, pănă carnea devine moale.

Se serveşte alături de piure de cartofi cu şofran şi sos alioli.

Această reţetă a fost preparată pentru săptămâna oraşului Zaragoza pe theCityBreak.ro şi a fost inspirată de aici .

Etichete: carne de miel | zaragoza | spania
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ciorbă de pui cu lobodă Ciorbă de pui cu lobodă

Rețeta mai nouă   Scrumbie în folie la cuptor Scrumbie în folie la cuptor

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro