Pulpă de miel aromată la cuptor, servită cu sos de muștar
- Ingrediente

Semințele de fenicul, piperul sichuan și cuișoarele


se râșnesc,

apoi se amestecă cu boiaua dulce,

scorțișoara,

cimbru,

și sare.


Pulpa de miel se usucă prin tamponare cu servețele absorbante de bucătărie,

apoi se condimentează cu amestecul de mai sus,

pe ambele părți.

Ceapa se taie ăn bucăți măricele, iar morcovul se taie rondele.

În vasul ce urmează a fi introdus la cuptor, se încinge uleiul,

se adaugă legumele.

Se lasă să se rumenească puțin și se adaugă mierea,

apoi se pune pulpa de miel, se mai stropește cu puțin ulei

și se lasă să prindă o crustă, întorcând-o pe ambele părți.


Apoi vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 1 oră, până carnea este bine pătrunsă.

Separat se pregătește sosul de muștar.

Muștarul

se amestecă cu coajă de lămâie,

suc de lămâie

și ulei de măsline.


Friptura se servește cu acest sos, alături de o garnitură de cartofi la cuptor.












