Friptură de pui pe pat de legume

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se aşează în tavă un rând de rondele de morcov, felii de ardei tăiat subţire, 3-4 linguri de apă, 1 pahar cu vin alb, o linguriţă rasă cu sare şi usturoiul tăiat mărunt.


Deasupra se aşează bucăţile de pui nesărate, bine unse cu untură sau ulei.

Tava se introduce în cuptorul bine încins, la 250 grade până se formează o crustă puţin rumenită, care va împiedica scurgerea sucului din carne (circa 30 de minute).

Carnea se stropeşte cu sosul din tavă,iar focul se reduce la mijlociu sau mic, lăsând carnea să se frigă încă 1- 1 1/2 h până când se pătrunde bine şi se înmoaie, întorcându-se pe toate părţile şi stopindu-se de fiecare dată cu sos ca să se rumenească uniform.

Etichete: pulpe de pui | pui
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Budincă de cartofi cu ceafă afumată Budincă de cartofi cu ceafă afumată

Rețeta mai nouă   Rulouri cu cremă Rulouri cu cremă

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro