Prăjitură cu ciocolată şi alune
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-1_1.jpg)
Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-2_1.jpg)
Când zahărul s-a topit, se adaugă 150 g margarină (unt) şi se continuă încălzirea până aceasta se topeşte. Se ia vasul de pe foc.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-3_1.jpg)
După ce se mai răceşte, se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-4_1.jpg)
Din amestec se iau 14 linguri de compoziţie şi se pun deoparte.
Compoziţia rămasă se amestecă cu făina şi praful de copt şi apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-5_1.jpg)
Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia si se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, verificând cu scobitoarea când blatul este gata. Se coace la foc mediu.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-6_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-7_1.jpg)
Cele 14 linguri de compoziţie se pun la foc cu ciocolata, restul de unt, alunele până se obţine o pastă.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-8_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-9_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-10_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-11_1.jpg)
Această pastă se toarnă peste blatul copt.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-12_1.jpg)
Prăjitura se dă la rece după care se porţionează.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1858/description/file-13_1.jpg)