Salată ţigănească

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Macrou marinat la rece"

    Macroul se curăţă de intestine, se spală foarte bine.

    Se taie rondele de grosime aproximativ 1 cm.

    Se aranjează aceste rondele într-un vas, pe fundul căruia s-a pus un strat de sare grunjoasă.

    Deasupra se pune sare din belşug, astfel încât peştele să fie acoperit în totalitate. Vasul se acoperă şi se bagă la frigider pentru 24 de ore.

    A doua zi, peştele se spală bine cu apă rece, se aranjează din nou în acelaşi vas şi se acoperă cu oţet. Tot acum se pot pune rondele de morcov, ceapă tăiată solzişori, piper boabe şi măsline.


    Se acoperă vasul cu un capac şi se bagă din nou la frigider pentru încă 24 de ore. A treia zi, se scurge oţetul şi se înlocuieşte cu ulei.

    Se mai păstrează încă 24 de ore la frigider, după care se poate consuma.

    Macrou marinat la rece
  2. continuăm cu rețeta de bază...


Ceapa se curăţă şi se dă la robot sau se taie mărunt.

Într-o cratiţă se încinge uleiul şi se căleşte ceapa, după care se adaugă roşii decojite pasate.


Se adaugă apoi condimentele: sare, piper, foi de dafin şi ienibahar măcinat.

Peştele marinat se taie cubuleţe. Se adaugă în sosul preparat ca mai sus. Se mai fierbe 2-3 minute şi apoi preparatul este gata.


Etichete: salata | peste | tiganeasca
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pateu de ficat de pasăre Pateu de ficat de pasăre

Rețeta mai nouă   Penne cu piept de pui şi sos alb la cuptor Penne cu piept de pui şi sos alb la cuptor

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro