• Hamsii marinate

    Hamsii marinate

    Hamsiile se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare, se…

  • Beef Stroganoff la slow cooker

    Beef Stroganoff la slow cooker

    Cubuleţele de vită, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat feliuţe, ciupercile tăiate felii, supa de vită,…

  • Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…

  • Ciocolată din cacao

    Ciocolată din cacao

    Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…

  • Dulceață de struguri albi

    Dulceață de struguri albi

    Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…

  • Dulceaţă de smochine

    Dulceaţă de smochine

    Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…

  • Gogoșari umpluți cu varză

    Gogoșari umpluți cu varză

    Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…

  • Loukoumades - gogoşele greceşti cu miere şi scorţişoară

    Loukoumades - gogoşele greceşti cu…

    Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…

  • Dulceaţă de nuci verzi

    Dulceaţă de nuci verzi

    Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…

  • Dulceaţă de bujori de munte

    Dulceaţă de bujori de munte

    Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…

  • Bulete de caşcaval

    Bulete de caşcaval

    Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…

  • Pariziene cu mere

    Pariziene cu mere

    Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…

  • Cârnaţi din carne de porc şi carne de oaie de Crăciun

    Cârnaţi din carne de porc şi carne…

    Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri. Peste carnea tocată se adaugă condimentele…

  • Plăcintă cu dovleac

    Plăcintă cu dovleac

    Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…

  • Dulceaţă de gutui cu nuci

    Dulceaţă de gutui cu nuci

    Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…

  • Plăcintă cu brânză telemea și iaurt

    Plăcintă cu brânză telemea și iaurt

    Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…

  • Socată

    Socată

    Florile de soc se spală sub jet de apă rece. Se lasă în apă timp de 10-15 minute pentru a fi siguri ca au…

  • Dulceață din flori de salcâm

    Dulceață din flori de salcâm

    Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…

  • Plăcintă cu mere

    Plăcintă cu mere

    Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Mucenici munteneşti de post

    Mucenici munteneşti

    Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…

  • Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

    Choux à la crème cu spumă de ciocolată…

    Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…

  • Brioşe cu ciocolată şi cremă de portocale Mărţişor

    Brioşe cu ciocolată şi cremă de…

    Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…

  • Pulpe umplute

    Pulpe umplute

    Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…

  • Rulouri cu scorţişoară

    Rulouri cu scorţişoară

    Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…

  • Prăjitură cu măr ras

    Prăjitură cu măr ras

    Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro