-
Hamsii marinate
Hamsiile se curăţă de solzi şi intestine. Se spală foarte bine cu apă rece, apoi se presară cu sare, se…
-
Beef Stroganoff la slow cooker
Cubuleţele de vită, ceapa tăiată rondele, usturoiul tăiat feliuţe, ciupercile tăiate felii, supa de vită,…
-
Gogoşari umpluţi cu conopidă
Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…
-
Ciocolată din cacao
Cacaua se cerne. Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă. Apa se pune pe foc şi când începe…
-
Dulceață de struguri albi
Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…
-
Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
-
Gogoșari umpluți cu varză
Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…
-
Bulete de caşcaval
Untul se pune pe foc cu apa până se topeşte untul. Se ia de pe foc şi se adaugă făina. Se omogenizează.…
-
Pariziene cu mere
Aluatul se frământă la maşina de făcut pâine. Se pune laptele, apoi ouăle, zahărul, untul la temperatura…
-
de Crăciun
Cârnaţi din carne de porc şi carne…
Carnea se dă prin maşina de tocat, alternând cele trei tipuri. Peste carnea tocată se adaugă condimentele…
-
Plăcintă cu dovleac
Se frământă un aluat din făină, apă, sare, borş şi 2 linguri de ulei. Se lasă aluatul să se odihnească…
-
Dulceaţă de gutui cu nuci
Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…
-
Plăcintă cu brânză telemea și iaurt
Pentru umplutură: Brânza telemea se dă prin răzătoarea mare şi se amestecă cu ouăle. Foile Făina se amestecă…
-
Socată
Florile de soc se spală sub jet de apă rece. Se lasă în apă timp de 10-15 minute pentru a fi siguri ca au…
-
Dulceață din flori de salcâm
Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…
-
Plăcintă cu mere
Se face un aluat din făină, apă, ulei, borş şi sare. Se lasă să se odihnească timp de 30 de minute. În…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
de post
Mucenici munteneşti
Se face un aluat din făină, 125 ml apă, ulei şi sare. Aluatul nu trebuie să fie lipicios. Se întinde o foaie…
-
Choux à la crème cu spumă de ciocolată…
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până…
-
Mărţişor
Brioşe cu ciocolată şi cremă de…
Apa împreună cu cacaua se pune la fiert. Se amestecă bine, se lasă să dea un clocot, apoi se ia de pe foc…
-
Pulpe umplute
Se bat pulpele, se sărează şi se piperează după gust. De asemenea se pune şi busuioc deoarece îi va da…
-
Rulouri cu scorţişoară
Făina, drojdia topită cu zahărul, ouăle, untul (80 g), apa, laptele şi sarea se frământă şi se face un…
-
Prăjitură cu măr ras
Merele rase se amestecă cu zahărul, făina, bicarbonatul de sodiu stins cu oţet şi un praf de sare. Totul…
Reţete cu "apă"