Dulceaţă de gutui cu nuci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe.

Se stropesc cu sucul de lămâie.

Se pune apa la fiert împreună cu zahărul.

Se lasă la fiert până siropul se îngroaşă.

Se adaugă gutuile tăiate.

Se lasă să fiarbă până când gutuile se înmoaie.

Nucile se taie mărunt.

Se adaugă peste gutui.


Se lasă să fiarbă la foc potrivit, până se leagă.

Dulceaţa fierbinte se pune în borcane. Se fixează capacele şi se întorc cu gura în jos.


Etichete: gutui | nuci | dulceata
(51 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • este fff buna reteta

  • Inedita reteta. Mi-a placut! Daca voi mai gasi gutui (deja am facut o serie) voi adauga si nuci.

  • SE POT FIERBE GUTUILE INTR-UN TIFON, IN PREALABIL...apoi aceeasi pasi

  Rețeta mai veche Ton la grătar Ton la grătar

Rețeta mai nouă   Tăiţei de casă cu nucă Tăiţei de casă cu nucă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro