Dulceață de afine

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele.

Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă zahărul şi apa.

Se amestecă

şi se pune la foc iute, amestecând continuu să nu se lipească.

Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă zeama de lămâie.

Se verifică finalul fierberii punând o bobiţă de dulceaţă pe o farfurie, aceasta trebuind să fie destul de tare (să nu curgă).

Se ia vasul de pe foc şi se pune dulceaţa fierbinte în borcane cu filet, întorcând borcanele cu capacul în jos.

Etichete: dulceata | afine
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cocktail "Gentle Sea Breeze" Cocktail "Gentle Sea Breeze"

Rețeta mai nouă   Ketchup de casă Ketchup de casă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro