Sirop de căpșuni

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Peste căpșunile spălate și fără codițe

se toarnă apă cât să le acopere.

Vasul se pune pe foc

și se lasă să fiarbă până se decolorează căpșunile.

Acestea se scot,

iar zeama se strecoară.

În zeama strecurată

se adaugă zahărul (cantitate egală cu siropul rezultat)

și sucul de lămâie,

apoi vasul se pune pe foc până se dizolvă zahărul.

Se oprește focul și se lasă să mai stea câteva minute,

apoi se pune în sticle cu capace ermetice. Se depozitează în cămară.

Se servește diluat cu apă și cuburi de gheață.

(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Dulceaţă de căpşuni Dulceaţă de căpşuni

Rețeta mai nouă   Tort Foret Noire Tort Foret Noire

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Caietul cu rețete
Calebatuta.ro