• Dulceață de ardei iute

    Dulceață de ardei iute

    Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…

  • Sirop de căpșuni

    Sirop de căpșuni

    Peste căpșunile spălate și fără codițe se toarnă apă cât să le acopere. Vasul se pune pe foc și se…

  • Dulceaţă de căpşuni

    Dulceaţă de căpşuni

    Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…

  • Dulceață de coacăze

    Dulceață de coacăze

    Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…

  • Ketchup iute

    Ketchup iute

    Roșiile se pasează. Ceapa, ardeii iuți, usturoiul și ghimbirul se dau la robot. Roșiile pasate se pun pe…

  • Peltea de gutui

    Peltea de gutui

    Cojile și cotoarele de gutui, rămase de la dulceața de gutui, împreună cu merele tăiate în patru se pun…

  • Suc de roșii

    Suc de roșii

    Roșiile se dau prin separatorul de semințe. Sucul rezultat se amestecă cu mierea și sarea, apoi se pune în…

  • Compot de gutui

    Compot de gutui

    Gutuile se spală bine de puf, apoi se taie cubuleţe. Se pun la firt în apă cât să le acopere şi se adaugă…

  • Dulceață de măceșe

    Dulceață de măceșe

    Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…

  • Magiun de prune

    Magiun de prune

    Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…

  • Ketchup de casă

    Ketchup de casă

    Sucul de roşii se pune la fiert. Ceapa se dă la robot, împreună cu usturoiul şi ghimbirul tăiat mărunt.…

  • Dulceață de afine

    Dulceață de afine

    Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…

  • Dulceață de frăguțe

    Dulceață de frăguțe

    Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…

  • Dulceaţă de prune

    Dulceaţă de prune

    Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…

  • Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Gogoşari umpluţi cu conopidă

    Conopida se spală şi se desface în bucheţele mici, care se ţin 2 ore în apă cu sare. Gogoşarii se spală…

  • Compot de pere

    Compot de pere

    Perele se spală şi se curăţă de coajă. Apoi se îndepărtează mijlocul cu seminţe şi se distribuie în…

  • Dulceaţă de struguri albi

    Dulceaţă de struguri albi

    Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…

  • Gogonele murate

    Gogonele murate

    Se aranjează în borcan gogonelele şi morcovii, alternând cu usturoi tăiat felii şi beţe subţiri de hrean.…

  • Dulceaţă de pepene roşu

    Dulceaţă de pepene roşu

    Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…

  • Salată de gogonele cu gogoşari

    Salată de gogonele cu gogoşari

    Gogoşarii se spală, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie felii. Gogonelele se spală şi apoi se…

  • Dulceaţă de smochine

    Dulceaţă de smochine

    Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…

  • Gogoşari umpluți cu varză

    Gogoşari umpluți cu varză

    Varza se toacă mărunt. Morcovii şi ţelina se dau pe răzătoare şi se adaugă peste varză. Se adaugă sarea…

  • Salată de gogoşari cu conopidă

    Salată de gogoşari cu conopidă

    Gogoşarii se spală şi se taie felii de grosimea unui deget. Conopida se desface în bucheţele mici. Morcovul…

  • Dulceaţă de cireşe amare

    Dulceaţă de cireşe amare

    Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…

  • Dulceaţă de nuci verzi

    Dulceaţă de nuci verzi

    Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…

  • Dulceaţă de bujori de munte

    Dulceaţă de bujori de munte

    Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro