Dulceaţă de bujori de munte

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe.

Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare de lămâie şi se dau la rece.

Cealaltă jumătate se pune la fiert în apă, până se decolorează.


Se strecoară zeama, se îndepărtează florile

şi se pune din nou la fiert, adăugând şi zahărul.

Se fierbe până se obţine un sirop gros (o picatură din sirop, pe o farfurie rece, nu se împrăştie).

Când siropul este gata, se adaugă florile frecate cu sarea de lămâie

şi sucul de lămâie.


Se mai fierbe puţin, apoi se ia de pe foc.

Fierbinte se pune în borcane cu capac, care se întorc apoi cu gura în jos.


Reţeta a fost inspirată de aici.

Etichete: dulceata | bujori
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Felicitari pt reteta ,am facut dulceata este nemaipomenita!!!!!! Va multumesc

  Rețeta mai veche Tarta ratatouille Tarta ratatouille

Rețeta mai nouă   Ştiucă în sos de vin şi lămâie la cuptor Ştiucă în sos de vin şi lămâie la cuptor

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro