- 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de căpşuni
Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de măceșe
Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Magiun de prune
Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de afine
Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de frăguțe
Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de prune
Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de struguri albi
Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de pepene roşu
Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de gutui cu nuci
Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de zmeură
Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață din flori de salcâm
Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…
 - 
					
					
						
																	
					
					Bezea cu dulceaţă de mure
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Clătite americane cu dulceaţă de…
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceaţă de gutui
Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…
 - 
					
					
						
																	
					
					Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…
 - 
					
					
						
																	
					
					Gem de caise
Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…
 - 
					
					
						
																	
					
					Dulceață de mure
Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…
 
							 Reţete cu "dulceata"
						
					
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	
																	









