-
Dulceață de ardei iute
Gogoșarul spălat și curățat de cotoare se dă prin blender. Ardeiul iute spălat și fără codițe se dă…
-
Dulceaţă de căpşuni
Căpşunile se spală si se curăţă de codiţe. În oala în care se va fierbe dulceaţa se pune un rând de…
-
Dulceață de coacăze
Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…
-
Dulceață de măceșe
Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…
-
Magiun de prune
Prunele se spală şi li se scot sâmburii. şi se pun la fiert într-o cratiţă. Se toarnă peste prune un pahar…
-
Dulceață de afine
Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…
-
Dulceață de frăguțe
Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…
-
Dulceaţă de prune
Prunele se decojesc şi se îndepărtează sâmburele. Peste prunele astfel pregătite se adaugă zahărul şi…
-
Dulceață de struguri albi
Se scot sâmburii din boabele de struguri. Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie,…
-
Dulceaţă de pepene roşu
Pepenele se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit. Se taie în felii şi se îndepărtează miezul, lăsând…
-
Dulceaţă de smochine
Smochinele se curăţă de coajă. Apa şi zahărul se pun pe foc. Când începe să fiarbă se adaugă smochinele.…
-
Dulceaţă de cireşe amare
Se scot sâmburii de la cireşe. Peste cireşele amare se pune zahărul, proporţia fiind de 1:1. Se pune pe foc.…
-
Dulceaţă de nuci verzi
Nucile bine alese, se curăţă de coaja verde, astfel încât să rămână nuca complet albă, apoi se pun imediat…
-
Dulceaţă de bujori de munte
Florile de bujori se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Jumătate din cantitatea de flori se freacă cu sare…
-
Dulceaţă de gutui cu nuci
Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…
-
Dulceaţă de zmeură
Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care…
-
Dulceață din flori de salcâm
Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…
-
Bezea cu dulceaţă de mure
Aceasta este o reţetă reprezentativă pentru Salzburg şi este un sufleu dulce preparat din albuşuri de ouă,…
-
Clătite americane cu dulceaţă de…
Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul, apoi cu margarina topită,…
-
Dulceaţă de gutui
Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…
-
Papanaşi prăjiţi cu dulceaţă şi…
Se amestecă brănza de vaci cu ouăle, zahărul, sarea, zahărul vanilat şi praful de copt stins cu zeamă de…
-
Gem de caise
Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…
-
Dulceață de mure
Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…
Reţete cu "dulceata"