Dulceaţă de struguri albi

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se scot sâmburii din boabele de struguri.

Se pune la fiert apa cu zahărul şi sucul de la jumătate de lămâie, până devine un sirop legat.

Se pun boabele de struguri şi se fierbe la foc mare, adunându-se spuma care se formează.

Dulceaţa este gata atunci când o bobiţă de sirop pusă pe o farfurie rece nu se împrăştie. Acum se adaugă şi sucul de la cealaltă jumătate de lămâie şi se mai lasă câteva minute pe foc.

În momentul în care luăm dulceaţa de pe foc, aceasta nu trebuie sa fie foarte legată, deoarece se mai întăreşte şi după ce se răceşte. Se pune fierbinte în borcane, care se acoperă cu capace şi se ţin cu gura în jos până se răcesc.

Se depozitează în locuri aerisite şi răcoroase.

Etichete: dulceata
(20 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • SUPER

  Rețeta mai veche Mâncare de gogonele Mâncare de gogonele

Rețeta mai nouă   Tort Saint Honoré Tort Saint Honoré

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro