Compot de struguri

  Ingrediente
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Boabele de struguri se desprind de pe ciorchine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece.

În borcanele se umplu cam 3/4 cu boabe de struguri.

Se adaugă 1-2 linguri de zahăr, în funcţie de cât de dulci sunt strugurii sau în funcţie de cât de dulce doriţi să fie compotul.

Se umplu borcanele cu apă rece.

Se fixează capacele, apoi se pun la fiert în baie de apă pentru 30 de minute din momentul în care a început să fiarbă apa.


Reţeta a fost pregătită pentru provocarea lunii septembrie. Nicol de la alldaycooking.com ne-a propus să folosim piersica în preparate sau să pregătim ceva din categoria conserve pentru iarnă. Cred că un compot de struguri se potriveşte foarte bine la capitolul "De-ale cămării".

Etichete: compot | struguri
(67 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • E f, simplu, si din inima multumesc!

  • Oooo... ce simplu, chiar merita sa fac. Un desert foarte bun, foarte simplu, sanatos si ieftin.

  Rețeta mai veche Minitarte cu struguri Minitarte cu struguri

Rețeta mai nouă   Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone Tartă de clătite cu zmeură şi mascarpone

publicitate
Comentarii (16)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro