• Dulceaţă de gutui cu nuci

    Dulceaţă de gutui cu nuci

    Gutuile se spală, se curăţă de seminţe, apoi se taie cubuleţe. Se stropesc cu sucul de lămâie. Se pune…

  • Roşii murate

    Roşii murate

    Roşiile se spală cu apă rece. Pe fundul borcanului se aşează 2-3 frunze de ţelină şi 4-5 beţe subţiri…

  • Compot de struguri

    Compot de struguri

    Boabele de struguri se desprind de pe ciorchine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. În borcanele…

  • Dulceaţă de zmeură

    Dulceaţă de zmeură

    Zmeura se spală într-o sită şi se lasă la scurs. Se pune apoi în cratiţa în care faceţi dulceaţa (care…

  • Dulceață din flori de salcâm

    Dulceață din flori de salcâm

    Se fierbe apa cu zahărul până se obţine un sirop gros. Florile se salcâm se spală îm apă rece, li se îndepărtează…

  • Dulceaţă de gutui

    Dulceaţă de gutui

    Gutuile se spală foarte bine de puf, se îndepărtează căsuţa cu seminţe, se taie cubuleţe şi se stropesc…

  • Ardei copţi în oţet

    Ardei copţi în oţet

    Ardeii se coc şi, după ce se răcesc, se curăţă de coajă şi de seminţe. Se pun în borcane. Se prepară…

  • Pepeni muraţi

    Pepeni muraţi

    Într-un borcan se aşează variat pepenii, bucheţele de conopidă, morcovii şi ţelina tăiate felii subţiri…

  • Compot de piersici

    Compot de piersici

    Se aleg piersici bine coapte şi sănătoase. Se spală foarte bine îndepărtând puful de deasupra. Se aşează…

  • Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşari umpluţi cu struguri şi conopidă

    Gogoşarii, strugurii şi conopida se spală cu apă rece. Se scot cotoarele de la gogoşari, conopida se rupe…

  • Gem de caise

    Gem de caise

    Caisele se spală şi li se scot sâmburii. Se pun într-o cratiţă şi se adaugă zahărul. Se lasă aşa cam…

  • Dulceață de mure

    Dulceață de mure

    Se toarnă zahărul peste mure. Se lasă până lasă zeamă (cca 1 h), apoi se pune pe aragaz la foc mic. Se…

  • Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Zacuscă de vinete pentru iarnă

    Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…

  • Sos de roşii pentru fripturi

    Sos de roşii pentru fripturi

    Se pasează roşiile, separându-se de coajă şi de seminţe. Se pune sucul obţinut la fiert. Se fierbe până…

  • Gogoșari în bulion

    Gogoșari în bulion

    Se spală şi se curăţă gogoşarii. Se taie peştişori. Se pun la fiert: 4 linguri sare, 2 linguri zahăr,…

  • Gogoșari în oțet

    Gogoșari în oțet

    Gogoşarii se spală şi se taie felii pentru a se aranja mai bine în borcan. Într-un borcan se aranjează felii…

  • Castraveţi murați în saramură

    Castraveţi murați în saramură

    Se spală bine castraveţii în apă rece. Se curăţă usturoiul. Se curăţă hreanul şi se taie felii subţiri,…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro