• Cornuri cu gem de post

    Cornuri cu gem

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sucul de portocale, zahărul,…

  • Covrigi bavarezi (Pretzel)

    Covrigi bavarezi (Pretzel)

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…

  • Covrigi bavarezi (Pretzel)

    Covrigi bavarezi (Pretzel)

    În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa, sarea, zahărul, untul la…

  • Panettone I

    Panettone I

    Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…

  • Panettone I

    Panettone I

    Stafidele se pun la înmuiat cu romul și 2 linguri de apă fierbinte și se lasă peste noapte. Făina, zahărul,…

  • Dulceață de coacăze

    Dulceață de coacăze

    Peste coacăzele bine spălate și curățate de frunze, se adaugă zahărul, apa rece, zahărul vanilat, apoi…

  • Panna cotta cu jeleu de căpșuni și zmeură Mărțișor

    Panna cotta cu jeleu de căpșuni și…

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Laptele, frișca, zahărul și esența de…

  • Focaccia cu măsline și roșii uscate

    Focaccia cu măsline și roșii uscate

    În vasul de la mașina de făcut pâine se pune apa călduță, 3 linguri de ulei de măsline, sarea, făina…

  • Iepure cu arome italiene

    Iepure cu arome italiene

    Bucățile de iepure se acoperă cu apă într-un wok. Se aduc la fierbere. Se sărează. Se spumează. Se adaugă…

  • Limoncello

    Limoncello

    Lămâile se curăţă de coajă, evitând să se ia şi partea albă. Se pun într-un vas. Peste ele se toarnă…

  • Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…

  • Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Tarte cu brânză feta și ardei roșu

    Margarina la temperatura camerei, se amestecă cu ouăle, adăugate pe rând. Se adaugă făina şi apa şi se…

  • Ton caramelizat

    Ton caramelizat

    Tonul se curăţă şi se taie rondele. Rondelele de ton se presară cu sare, ghimbir ras, făină şi zahăr…

  • Copanele de pui și cartofi la cuptor cu sos de smântână și cașcaval

    Copanele de pui și cartofi la cuptor…

    Ciocănelele de pui se pun într-un vas termorezistent uns cu ulei. Peste ciocănele se pun cartofii tăiaţi…

  • Pulpă de curcan aromată la cuptor

    Pulpă de curcan aromată la cuptor

    Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os. Se presară cu sare şi piper, apoi se rumenesc în două linguri…

  • Dulceață de măceșe

    Dulceață de măceșe

    Măceșele se spală cu apă rece, apoi se curăţă de codițe și se semințe. Măceşele astfel curăţate,…

  • Dulceață de afine

    Dulceață de afine

    Afinele se spală în sită şi se culeg codiţele şi frunzele. Se pun în cratiţa pentru dulceaţă, se adaugă…

  • Limonadă cu mentă

    Limonadă cu mentă

    Din prima lămâie tăiem 3 felii şi le păstrăm. Restul se storc. Zeama de lămâie se pune într-o carafă…

  • Dulceață de frăguțe

    Dulceață de frăguțe

    Frăguţele se spală foarte bine sub jet de apă, îndepărtând codiţele, dacă aceaste mai sunt. Apa se pune…

  • Tort de clătite

    Tort de clătite

    Se face compoziţia pentru clătite. Se pregătesc foile de clătite. Aceste nu se vor rula, nici nu se vor împacheta.…

  • Tort de cacao cu nucă

    Tort de cacao cu nucă

    Se pregăteşte mai întâi blatul: Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua. Se separă ouăle, iar albuşurile…

  • Sirop concentrat de soc

    Sirop concentrat de soc

    Lămâile se taie felii şi se pun peste florile de soc. Se fierb 5 litri de apă, se lasă să stea puţin deoparte,…

  • Friptură de miel cu mentă

    Friptură de miel cu mentă

    Pulpa de miel se presară cu sare, piper şi cimbru, apoi se pune într-un vas termorezistent. Usturoiul tăiat…

  • Somon cu sos de portocale la cuptor

    Somon cu sos de portocale la cuptor

    Jumătate de portocală se taie felii subţiri, iar cealaltă jumătate se stoarce. Sucul rezultat se amestecă…

  • Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

    Iepure cu sos de muştar în stil franţuzesc

    Iepurele se tranşează, se presară cu sare. Într-o tigaie se pune untul şi se sotează carnea întorcând-o…

  • Pâine de casă

    Pâine de casă

    În vasul de la maşina de făcut pâine se pun ingredientele: mai întâi apa, apoi sarea şi zahărul, uleiul,…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro