Loukoumades - gogoşele greceşti cu miere şi scorţişoară

(Gogoşele greceşti cu miere şi scorţişoară)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se freacă drojdia cu zahărul.

Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte tare.

Se lasă la crescut timp de o oră.

Din aluatul crescut se formează biluţe mai mici decât o nucă, ce se prăjesc în ulei încins cât să le acopere până la jumătate.

Se scot din ulei pe un şerveţel absorbant.

Pentru sirop, se pune la fiert apa cu mierea şi zahărul, până se dizolvă tot zahărul.

Se adaugă sucul şi coaja de lămâie şi se mai pune pe foc ca să se mai îngroaşă puţin.

Pentru servire, se stropesc gogoşelele cu sirop şi se presară deasupra scorţişoară.


Etichete: gogosi | miere | scortisoara | grecia
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Briam - ghiveci de legume în stil grecesc Briam - ghiveci de legume în stil grecesc

Rețeta mai nouă   Horiatiki - salată grecească ţărănească Horiatiki - salată grecească ţărănească

publicitate
Comentarii (13)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro