Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
(Ghiveci de legume în stil grecesc)Vânăta se taie rondele,
care se prăjesc în ulei de măsline.
Se completează cu câte puţin ulei la fiecare tură de rondele de vinete care se prăjesc. Se pun într-un castron.
Ceapa şi usturoiul se taie rondele
şi se călesc în tigaia în care s-au prăjit vinetele, adăugându-se o lingură de ulei,
apoi se adaugă peste vinete.
Se taie rondele şi celelalte legume şi se adaugă în acelaşi vas. De asemenea, pătrunjelul se taie mărunt şi se adaugă şi el.
Se face un amestec din pasta de tomate, uleiul de măsline rămas, sare, piper şi oregano,
care se toarnă peste toate legumele şi se amestecă bine.
Se pun legumele în tava de la cuptor, iar deasupra se pun roşiile cherry.
Se bagă în cuptorul încins la 220 grade timp de 30 de minute, apoi se mai lasă încă 20-30 de minute la 200 grade.
Se serveşte ca garnitură la orice tip de friptură sau ca fel principal.
Se poate prepara şi în varianta cu brânză feta, care se adaugă la legume după primele 30 de minute la cuptor.
Cred că această rețetă se potrivește foarte bine pentru Provocarea culinară "Dulce Românie" din luna iulie, pentru că se folosesc legume de sezon, așa cum ne-a propus Ana Maria.