Grecia
-
Creveți saganaki
Când am auzit prima oară de creveți saganaki, am zis sigur trebuie să fie o rețetă japoneză. Ulterior am…
-
Horiatiki - salată grecească ţărănească
Roşiile se taie cuburi. Castraveţii se taie şi ei cuburi şi se adaugă peste roşii. Ardeiul se taie fâşii…
-
Loukoumades - gogoşele greceşti cu…
Se freacă drojdia cu zahărul. Se adaugă apa călduţă, ouăle şi făina şi se frământă un aluat, nu foarte…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Spanakopita - plăcintă cu spanac si…
Ceapa uscată şi ceapa verde se taie mărunt. Se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa. Se adaugă…
-
Souvlaki de pui - frigărui de pui în…
Se face un amestec din ulei de măsline, oţet, suc de lămâie, oregano, sare şi piper. Usturoiul se pisează…
-
Tzatziki
Într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie. Se adaugă apoi iaurtul şi se amestecă.…
-
Tiropita
Untul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte…
-
Salată grecească
Se pregăteşte dressing-ul din ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper, după gust. Roşiile întregi,…