Tzatziki

(Sos tzatziki)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie.

Se adaugă apoi iaurtul şi se amestecă.

Castraveţii se dau pe răzătoarea mare şi se presară cu sare, lăsându-i aşa pentru 10-15 minute.

Usturoiul se pisează cu sare. Se poate folosi şi mai puţin usturoi, în funcţie de gustul fiecăruia.

Usturoiul pisat se adaugă peste iaurt.

Se pot pune acum castraveţii bine scurşi de zeama pe care şi-au lăsat-o, mărarul şi frunzele de mentă tocate mărunt.

Se omogenizează bine şi se potriveşte de sare şi piper.

Se serveşte ca sos la fripturi sau carne la grătar.


Etichete: sos | iaurt | castraveti | tzatziki
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Cartofi cu pătrunjel la cuptor Cartofi cu pătrunjel la cuptor

Rețeta mai nouă   Bulz moldovenesc Bulz moldovenesc

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro