-
de post
Ajvar
Ajvar este o pastă de ardei pe care am descoperit-o în Serbia, însă am aflat ulterior că este un preparat…
-
Plăcintă cu legume
Ardeiul tăiat cuburi, împreună cu vânăta, se pun într-o tavă, se stropesc cu ulei de măsline, se condimentează…
-
Shakshuka cu vinete
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei de măsline. Ardeiul se taie cubuleţe, la fel…
-
de post
Mâncare de legume în vin roșu
Vânăta se taie cubuleţe, care se prăjesc în 2 linguri de ulei de măsline Dovlecelul se taie şi el cuburi…
-
Vinete cu brânză la cuptor
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei. Brânza telemea se taie felii groase de 0,5 cm şi se ung…
-
Musaca de vinete
Vinetele se taie rondele şi se pun pe grătarul bine încins până se rumenesc. Ceapa se taie mărunt şi se…
-
de post
Vinete cu roșii
Vânăta se taie cubuleţe care se prăjesc în 2-3 serii în câte 2 linguri de ulei, astfel încât să se rumenească…
-
de post
Vinete cu ceapă roşie la cuptor
Vânăta se taie cubuleţe. Ceapa se taie în 8. Se amestecă cu sare, piper şi ulei şi se pun într-un vas…
-
de post
Legume la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se taie pe jumătate, apoi în 6 sau în 8, în funcţie de cât de mari sunt.…
-
de post
Frigărui de legume
Se taie legumele: vinetele cubuleţe, ciupercile pe jumătate sau dacă sunt prea mari în patru, ardeii în triunghiuri,…
-
de post
Caponata
Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…
-
de post
Legume la grătar
Vânăta se taie rondele, care se pun, apoi, pe grătarul încins, până se rumenesc. Ciupercile se taie pe jumătate,…
-
de post
Salată de vinete cu roșii coapte și…
Se coc roșiile. Se curăță de coajă și se pasează. Se coc ardeii. Se curăță de coajă și de semințe,…
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
Tarta ratatouille
Se amestecă făina cu untul, 1/2 linguriţă sare, 2 linguri de ierburi uscate şi un ou. Se obţine un aluat…
-
de post
Baba Ghanoush
Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
Tocană de legume cu peşte la grătar
Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
Vinete umplute cu piept de pui
Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare…
-
Salata de vinete cu maioneza
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă…
-
de post
Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
-
Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…
Reţete cu "vinete"