Vinete umplute cu piept de pui

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Vinetele se spală, se taie pe jumătate, se scobesc cu ajutorul unei linguriţe, se freacă la interior cu sare şi se lasă la scurs cu scobitura în jos.

Ceapa se taie mărunt, ardeiul se taie cubuleţe mici, iar usturoiul se taie felii subţiri.

Ceapa se căleşte în ulei, se adaugă şi ardeiul, apoi şi pieptul de pui dat prin maşina de tocat.

Se fierbe până când scade zeama, se ia de pe foc, apoi se adaugă usturoiul, se pune sare şi piper.

Separat se bate oul şi se amestecă cu iaurtul, apoi se adaugă peste compoziţia de carne, după ce aceasta s-a răcit. Se pune şi pătrunjelul tocat mărunt. Se amestecă toate.


Vinetele se spală pentru a îndepărta surplusul de sare, apoi se aşează într-o tavă unsă cu ulei. Vinetele se umplu cu compoziţia de mai sus.

Deasupra se pun rondele de roşii tăiate subţiri.

Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, până când vinetele sunt bine pătrunse.

Se servesc garnisite cu iaurt şi caşcaval ras.

Încă o reţetă la capitolul pui pentru provocarea lunii august
Etichete: pui | carne | vinete | piept de pui
(6 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ruladă din piept de pui în crustă de mac şi susan Ruladă din piept de pui în crustă de mac şi susan

Rețeta mai nouă   Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro