Tort cu prune şi pişcoturi de şampanie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Prunele se spală, se îndepărtează sâmburii, apoi se pun la fiert cu zeama rezultată de la cele 2 portocale şi 200 g zahăr. Se fierb până se înmoaie prunele, apoi se ia de pe foc şi se lasă să se răcorească.

Într-o formă cu fund detaşabil, unsă cu unt, se pune un strat de pişcoturi rupte bucăţi.

Peste stratul de pişcoturi se toarnă compotul de prune.

Ouăle se separă; albuşurile se bat spumă, se adaugă pe rând gălbenuşurile, 4 linguri de zahăr, făina amestecată cu bicarbonatul şi brânza proaspătă. Se amestecă cu grijă, de jos în sus.



Amestecul rezultat se toarnă peste prune.

Se dă la cuptor (preîncălzit) pentru 40-45 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit în formă.

Când s-a răcit, se scoate inelul formei detaşabile, se ornează cu frişcă şi se decorează cu rondele de prune.

Tot pentru provocarea lunii august, doar ca de data asta să fie şi un desert folosind celălalt ingredient, pruna. 
Etichete: tort | piscoturi | prune
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Vinete umplute cu piept de pui Vinete umplute cu piept de pui

Rețeta mai nouă   Pulpe de pui în lapte la cuptor Pulpe de pui în lapte la cuptor

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro