Salata de vinete cu maioneza
Mod de preparare
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-1_1.jpg)
Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-2_1.jpg)
Separat se prepară maioneza: se pune la fiert un ou şi se lasă 3 minute după ce dă în fiert. Se răceşte oul fiert, iar galbenuşul se foloseşte mai departe la obţinerea maionezei.Într-un castron se mărunţeşte galbenuşul fiert, peste care se adaugă galbenuşul crud.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-3_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-4_1.jpg)
Se omogenizează bine cu o furculiţă până amestecul devine o pasta. Se adaugă treptat ulei, omogenizându-se de fiecare dată emulsia.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-5_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-6_1.jpg)
Vinetele bine scurse se toacă cu un cuţit din lemn.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-7_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-8_1.jpg)
Se amestecă vinetele cu ceapa tăiată mărunt, după care se adaugă maioneza.
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-9_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-10_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-11_1.jpg)
![](http://www.delicatesa.ro/files/recipe/1822/description/file-12_1.jpg)