Salata de vinete cu maioneza

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pun la copt vinetele în cuptor la foc mediu. Când sunt coapte, se scot din cuptor, se curăţă de coajă şi se lasă la scurs.

Separat se prepară maioneza: se pune la fiert un ou şi se lasă 3 minute după ce dă în fiert. Se răceşte oul fiert, iar galbenuşul se foloseşte mai departe la obţinerea maionezei.Într-un castron se mărunţeşte galbenuşul fiert, peste care se adaugă galbenuşul crud.

Se omogenizează bine cu o furculiţă până amestecul devine o pasta. Se adaugă treptat ulei, omogenizându-se de fiecare dată emulsia.

Vinetele bine scurse se toacă cu un cuţit din lemn.

Se amestecă vinetele cu ceapa tăiată mărunt, după care se adaugă maioneza.

Etichete: salata de vinete | vinete
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Omletă la cuptor Omletă la cuptor

Rețeta mai nouă   Jumări de ouă cu şuncă Jumări de ouă cu şuncă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro