Caponata

Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt vânăta, ţelina şi caperele, dar adesea se mai adaugă măsline, ardei gras şi morcov.
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Vânăta se taie cubuleţe

şi se trage la tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se ţine pe foc până când vinetele se înmoaie şi se schimbă la culoare. Se ia de pe foc şi se pun pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

Ţelina se taie fâşii groase se 1 cm

şi se trag şi ele la tigaie cu 2 linguri de ulei. Se ţin pe foc 3-4 minute, apoi se scoate pe o farfurie cu hârtie absorbantă.

Ardeiul se taie triunghiuri

şi se trage la tigaie cu 1 lingură de ulei.

Ceapa se taie solzişori

şi se căleşte în tigaie în uleiul în care s-a călit şi ardeiul.

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roşiile tăiate cuburi

şi se lasă aproximativ 3-4 minute.

Se adaugă şi celelalte legume,

se completează cu un pahar cu apă,

se condimentează cu sare şi piper,

se adaugă măslinele,

se acoperă cu un capac şi se lasă 15 minute să fiarbă înăbuşit.

Se adaugă oţetul de vin roşu

şi caperele,

se mai lasă 2-3 minute şi se ia de pe foc.

Se serveşte caldă garnisită cu pătrunjel.

Etichete: legume | italia
(4 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Legume asortate Legume asortate

Rețeta mai nouă   Coaste de porc la cuptor Coaste de porc la cuptor

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro