Caponata

Vânăta se taie cubuleţe

şi se trage la tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Se ţine pe foc până când vinetele se înmoaie şi se schimbă la culoare. Se ia de pe foc şi se pun pe o farfurie cu hârtie absorbantă.


Ţelina se taie fâşii groase se 1 cm

şi se trag şi ele la tigaie cu 2 linguri de ulei. Se ţin pe foc 3-4 minute, apoi se scoate pe o farfurie cu hârtie absorbantă.


Ardeiul se taie triunghiuri

şi se trage la tigaie cu 1 lingură de ulei.


Ceapa se taie solzişori

şi se căleşte în tigaie în uleiul în care s-a călit şi ardeiul.


Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roşiile tăiate cuburi

şi se lasă aproximativ 3-4 minute.


Se adaugă şi celelalte legume,

se completează cu un pahar cu apă,

se condimentează cu sare şi piper,

se adaugă măslinele,

se acoperă cu un capac şi se lasă 15 minute să fiarbă înăbuşit.

Se adaugă oţetul de vin roşu

şi caperele,

se mai lasă 2-3 minute şi se ia de pe foc.

Se serveşte caldă garnisită cu pătrunjel.












