• Ciorbă de perișoare de post de post

    Ciorbă de perișoare de post

    Tăiem ceapa mărunt, ardeiul gras cubulețe, morcovul cubulețe, țelina și păstârnacul cubulețe. Într-o…

  • Ciorbă de fasole acrită cu zeamă de varză de post

    Ciorbă de fasole acrită cu zeamă…

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece, cu 12-24 de ore înainte. Se acoperă cu apă și se pune la fiert.…

  • Știucă cu legume la cuptor

    Știucă cu legume la cuptor

    Știuca, bine curățată de solzi și intestine, se spală, apoi i se îndepărtează capul și coada și se…

  • Ciorbă de somn

    Ciorbă de somn

    Legumele se curăță și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare și puțin piper, împreună…

  • Ciorbă de căprioară

    Ciorbă de căprioară

    Carnea se pune la fiert în apă cu sare pentru 1 oră (la oala sub presiune). După ce a fiert, se scoate din…

  • Salată a la russe cu maioneză de avocado de post

    Salată a la russe cu maioneză de avocado

    Legumele (cartofii, țelina și păstârnacul) se curăță de coajă.  Se pun la fiert în apă cu sare. Cartofii…

  • Supă cremă de sfeclă roșie

    Supă cremă de sfeclă roșie

    Într-o tigaie cu ulei încins în prealabil se pune la călit usturoiul tocat mărunt, apoi ceapa tocată mărunt.…

  • Supă cremă de țelină

    Supă cremă de țelină

    Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Într-o tigaie cu ulei încins se pun la călit ceapa și usturoiul. În…

  • Ciorbă de porc în untură acrită cu zeamă de varză

    Ciorbă de porc în untură acrită…

    Se taie mărunt toate legumele. Se pune carnea într-o oală  și se încălzește până se topește…

  • Supă cremă de dovleac

    Supă cremă de dovleac

    Dovleacul se curăță de coajă și se taie felii de grosimi aproximativ egale. Boabele de coriandru se mojarează…

  • Supă cremă de ciuperci

    Supă cremă de ciuperci

    Ceapa se taie solzișori, ciupercile se taie cubulețe, la fel și țelina și păstârnacul. Usturoiul se zdrobește.…

  • Ciorbă de potroace de miel

    Ciorbă de potroace de miel

    Organele de miel se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot măruntaiele din apă, iar zeama…

  • Piept de curcan cu legume și tăiței de orez la wok

    Piept de curcan cu legume și tăiței…

    Într-un wok, se încinge puţin ulei de măsline şi se adaugă usturoiul. Totul se face la flacără mare. Se…

  • Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Supă de cocoș cu tăiței de casă

    Carnea se pune la fiert împreună cu legumele întregi şi sare. Se lasă să fiarbă timp de 45 de minute, în…

  • Storceac de somn

    Storceac de somn

    Ceapa, morcovul, ţelina, şi pătrunjelul tăiate cuburi se pun la fiert. După 10 minute se adaugă şi ardeii…

  • Salată de crudități

    Salată de crudități

    Morcovii se rad, la fel şi ţelina şi merele curăţate de seminţe. Se pun într-un castron şi se stropesc…

  • Legume cu tăiţei de orez la wok de post

    Legume cu tăiţei de orez la wok

    Tăiţeii de orez se pun la fiert în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce s-au fiert,…

  • Caponata de post

    Caponata

    Caponata este o mâncare de origine italină întâlnită mai des în Sicilia. Ingredientele definitorii sunt…

  • Ciorbă de raţă

    Ciorbă de raţă

    Carnea de raţă se pune la fiert în apă cu sare, în oala sub presiune, timp de 35 de minute. Legumele tăiate…

  • Ciorbă de găină de țară cu tăiței rapizi de casă

    Ciorbă de găină de țară cu tăiței…

    Carnea de pasăre se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă timp de 30-40 de minute, în oala cu…

  • Gulaş de fasole

    Gulaş de fasole

    Se pune fasolea la înmuiat şi se lasă peste noapte. A doua zi se pune la fiert şi se schimbă apa de două…

  • Ciorbă de şorici

    Ciorbă de şorici

    Oasele de vită se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează. După ce s-au spumat bine, se adaugă legumele…

  • Piftie din aripioare de pui

    Piftie din aripioare de pui

    Aripioarele de pui se pun la fiert în apa în care s-au pus legumele întregi şi condimentele. Se spumează,…

  • Ciorbă de fasole cu cimbru de post

    Ciorbă de fasole cu cimbru

    Fasolea se pune la înmuiat în apă rece timp de 2-3 ore. Se pune apoi la fiert, iar când începe să fiarbă…

  • Rasol de curcan

    Rasol de curcan

    Aripa de curcan se pune la fiert cu sare, se spumează, apoi se adaugă celelalte condimente şi se fierbe timp…

  • Borş de somon

    Borş de somon

    Tacâmurile de somon se pun la fiert în apă cu sare timp de 10 minute. Se scot bucăţile de peşte şi se adaugă…

  •  
  • 1
  • 2
  •  
Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro